Sastav JazzyBell osnovan je u studenom, 2004. g. radi nastupa u Amaterskom Kazalištu Belišće, na manifestaciji «Rombergove glazbene večeri 2004.» na kojima se prvi put i javno predstavljamo. Od osnutka brojimo 5 članova, dok 2005. g. JazzyBell se formira kao JazzyBell Quartet.

2006. g. nastaje JazzyBell Quintet kojem se pridružila pjevačica Valentina Gyerek s kojom smo ostvarili veći broj nastupa te odličnu suradnju sve do danas.

Ansambl JazzyBell tako broji slijedeće članove sve do polovine  2011.g.: Valentina Gyerek (vocal), Vjekoslav Pavlovic (gitara), Goran Schmidt (alt sax), Miroslav Farkaš (bubnjevi) i Dragan Keserov (bass).

Krajem 2011. g. u ansamblu JazzyBell pridružuje se novi basist Mirko Jurkić koji će se prvi puta u JazzyBell sastavu predstavlja na Rombergovim Glazbenim Večerima 2011.g.

S obzirom da JazzyBell djeluje kao Quartet i kao Quintet te ćemo stoga zadržati naziv JazzyBell ili jednostavno ansambl JazzyBell, sastav JzzyBell i sl. Svima nama glazba je sastavni dio života i ovo sviranje/pjevanje kojim se bavimo, ispunjava nas na mnoge načine. Stvar je u tome da sviramo jer želimo, jer volimo, jer tako ulazimo u neki novi svijet, svijet koji smo mi stvorili, a najviše nas raduje kada se ljudi koji nas slušaju također nađu u tom svijetu.

Ansambl JazzyBell  njeguje pretežito instrumentalnu glazbu – standardni jazz repertoar, swing i latin – jazz izričaja, začinjen povremenim izletima u suvremene vode.

Članovi sastava: Vjekoslav Pavlović (gitara), Miroslav Farkaš (bubnjevi), Goran Schmidt (alt sax), Mirko Jurkić (bass) i Valentina Gyerek (vocal).


css.php